Cum să alegi corect ferestrele cu geam termopan?

Cum să alegi corect ferestrele cu geam termopan?
Categories: Fără categorie

Cand ai luat decizia de a achizitiona ferestre de termopan, trebuie sa fi constient in primul si in primul rand de faptul ca aceasta alegere iti poate garanta o economie considerabila in decursul anilor datorita eficientei energetice, astfel incat vei plati mult mai putin pentru incalzirea sau racirea locuintei daca faci alegerea intelept si nu te grabesti sa achizitionezi cele mai ieftine modele de pe piata care de regula sunt fabricate in Turcia sau in China si fie din cauza ca nu au o grosime corespunzatoare sau sunt folosite materiale de calitate proasta, nu tin bine geamul, se corodeaza etc. si astfel durata lor de viata este mult mai mica si economia posibila obtinuta din factura de incalzire este inexistenta. In astfel de situatii iti dai seama ca o posibila econimie la achizitionarea ferestrelor poate in timp sa reprezinte o pierdere si mai mare. Sfatul nostru este acela de a achizitiona ferestrele impreuna cu o firma serioasa, ce isi desfasoara activitatea de mult timp si lucreaza cu producatori renumiti in industrie, astfel avand o garantie in plus in ceea ce priveste alegerea facuta.

Materialele de tamplarie folosite in alegerea ferestrelor de termopan au o importanta vitala si pot fi confectionate din (PVC, aluminiu, lemn, lemn stratificat). Specialistii considera ca alegerea cea mai bunaeste PVC, din mai multe motive. In primul rand asigura o foarte buna rezistenta si functionare, intre -50 si +80 de grade celsius. Comparativ cu alte materiale acesta asigura si o foarte buna pastrare a caldurii. Tipul de sticla este de asemenea important. Folosirea unui tip de sticla tratat termic poate de asemenea sa inlature riscul aparitiei condensului. Tratarea sticlei termic cu o pelicula poate fi verificata apropind o flacara de sticla: daca flacara isi schimba culoarea, inseamna ca sticla a fost trata.

Este bine de stiut ca pierderea de caldura intr-o cladire este de 26% prin pereti, iar cea mai mare parte de 41% trece prin ferestre. De aceea daca locuiesti intr-o zona insorita trebuie ales un timp de gam care respinge razele ultraviolete, iar daca locuiesti intr-o zona rece, e bine sa alegi un geam termopan (format din minim 3 straturi). De asemenea este bine sa montezi si jaluzele interioare sau exterioare care iti vor asigura umbra si reduc pierderea de caldura.

Leave Comments

{"wp_error":"cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired"}